Kategorier:
Søk i artiklene
Månedsarkiv:
Mitt liv med al-Qaida - en spions historie
Som helt ung blir Omar Nasiri uforvarende del av muslimske terroristorganisasjoners arbeid i Europa. For å sikre eget og familiens liv begynner han å jobbe for fransk etterretningstjeneste.
Av Kari Hagen, 22. November 2006, kl. 18.41

Osama Bin Laden.jpg
MItt liv med al-Qaida er hans beretning om de sju årene han kjempet både for og imot al-Qaida.
I en historie som i en annen tid, på et annet sted, ville fremstått som helt utrolig forteller Nasiri om sitt liv som spion i al-Qaida og andre terrororganisasjoner.

Fra smugling av en hel bil med sprengstoff fra Europa til Marokko, via det året han tilbringer i en treningsleir for mujahedins i Afghanistan, til han infiltrerer det omfattende muslimske fundamentalistiske nettverket i London.

Omar Nasiri er et pseudonym, og forfatteren lever i dag i skjul under ny identitet. Historien hans er blant annet lest av Michael Scheuer (tidligere ansvarlig for CIAs Osama bin Laden-enhet), som uttaler: ”Dette er den mest omfattende og detaljerte førstehåndsberetning fra al-Qaida noensinne”.

16. november viste BBC1 en dokumentarfilm om Nasiri og hans historie.

Programmet kan ses her:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/newsnight/6151784.stm

Boken har vakt stor oppsikt, og lanseres omtrent samtidig i Storbritannia, USA, Tyskland, Frankrike, Nederland, Italia, Australia, Danmark, Finland og Syd-Afrika.


Del denne artikkelen på: